consiouz logo blauw bm donker

Met nat haar slapen? Niet doen!

Met nat haar slapen? Niet doen!

Ga jij weleens naar bed met nat haar? Dat kun je beter nooit meer doen. Ik snap dat je het heerlijk vindt om laat in de avond nog even lekker warm te douchen, maar het is niet goed voor je haar. In dit artikel geven we je een aantal waardevolle tips om je haar sneller droog te maken en dus om beter te slapen

Waarom is het slecht om met nat haar te gaan slapen?

Natte haren zijn nu eenmaal gevoeliger voor beschadigingen, breken en gespleten punten dan droog haar. De kans is groot dat jij ooit met natte haren in slaap bent gevallen. Hoe zaten je haren toen je wakker werd? Waarschijnlijk vol klitten. Je haren drogen op een vreemde manier waardoor je verschillende trucs moet uithalen om een bad hair day te voorkomen.

Als je met natte haren gaat slapen is de kans op bacteriën een stuk groter. Er komt dan lauwwarm water op je kussen waardoor bacteriën vrij spel hebben.

Krijg je het koud van natte haren?

Als je in de winter met natte haren naar buiten gaat heb je vast wel eens gemerkt dat je het kouder hebt dan normaal. Met natte haren heb je het een stuk kouder dan met droge haren. In de winter kan het koud zijn op je slaapkamer waardoor je met natte haren moeilijker in slaap kunt vallen.

Heb jij een airco op je kamer in de zomer? Dan zal dit met nat haar niet prettig aanvoelen. Het is dus verstandig om niet met nat haar te gaan slapen. Met nat haar ben je zelfs sneller vatbaar voor een verkoudheid.

Heb je met nat haar meer kans op acne?

Heb jij last van acne? Slaap dan niet met nat haar! De kans is groot dat je last kunt krijgen van acne als je met nat haar gaat slapen.

Door het natte haar wordt je kussen een bron van bacteriën waardoor je sneller acne kunt krijgen. Slaap jij altijd op je rug? Dan is de kans kleiner. Voornamelijk zij- of buikslapers lopen een verhoogd risico op acne.

Je kussen schoon houden

In het vorige hoofdstuk heb je kunnen lezen dat je kussen een bron van bacteriën kan worden door het natte haar. Maar wat moet je doen als je haar nog een klein beetje vochtig is voordat je gaat slapen? Je kunt er dan voor kiezen om een droge en zachte handdoek op je kussen te leggen. Het beste is om je haar volledig te drogen, maar als dit door omstandigheden niet lukt kan een handdoek de oplossing zijn.

Hoofdpijn krijgen door nat haar

Ben jij ooit wakker geworden met hoofdpijn door nat haar? Dit zou zomaar kunnen. Tijdens de REM- slaap stijgt je lichaamstemperatuur waardoor je lichaam het warm krijgt. Maar als je nat haar hebt, stijgt de temperatuur van je hoofd niet. Hierdoor krijg je een temperatuurverschil tussen je hoofd en lichaam waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt.

4 Tips om je haar sneller droog te maken

Ga jij wel eens met nat haar slapen en weet je niet hoe je snel je haar kunt drogen? Wij geven je in dit hoofdstuk vier waardevolle tips.

1. Was je haar eerder op de avond

Dit klinkt voor de hand liggend en dat is het ook. Maar doordat je eerder gaat douchen heeft je haar meer tijd om te drogen. Het is aan te raden om zeker 60 tot 90 minuten voordat je gaat slapen te douchen.

2. Föhn je haar

Als je toch ’s avonds laat nog even onder de douche springt, föhn dan je haar. Hierdoor kun jij toch met droge haren je bed in kruipen. Kun je niet föhnen omdat je föhn te veel herrie maakt? Dan kun je overwegen om een stille föhn aan te schaffen.

3. Schaf een zijden kussensloop aan

Een zijde kussensloop zorgt ervoor dat je minder breuk in het haar hebt. Dit komt omdat een zijde kussensloop minder wrijving veroorzaakt. Dankzij de gladde structuur van een zijde kussensloop glijdt je haar zonder wrijving over het kussen heen.

4. Droog je haar met een T-shirt

Door je haar met een T-shirt te drogen kan je haar bijna niet beschadigen. Met een T-shirt beschadigt je haar minder dan met een handdoek of föhn. Misschien heb je nog wat oude T-shirts in de kast hangen die je kunt gebruiken.

Tot slot

Het is natuurlijk niet erg als je een keertje met nat haar gaat slapen. Als dit af en toe is gebeurt, heeft dit geen gevolgen voor je haar. Probeer er alleen geen gewoonte van te maken want dan kan dit wel zichtbaar worden. Na het lezen van dit artikel ga je vast wel even je haar drogen voordat je in bed duikt.

Vond je dit een interessant artikel?

Deel het via onderstaande social media kanalen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Andere slaaptips voor jou